SİNEMA: HORNS

_DSC8138.NEF

Emektar ve yaşlı bir Harry Potter hayranı olarak, Daniel Radcliffe hakkında mesafeli bir konumdayım. Seri boyunca gösterdiği iyi niyeti ve çabayı takdir ediyorum, ama itiraf edelim: Daniel Radcliffe, J. K. Rowling’in kaleminden çıkan gerçek Harry Potter’ı hiçbir filmde tam olarak tutturamadı.

Elbette bunda senaryo ve yönetmenin rolü büyük. İşte bu yüzden, Radcliffe’in Potter-sonrası kariyerine oldukça umutlu yaklaşıyorum: Sekiz Harry Potter filminde gösterdiği iyi niyet ve çabayı, farklı yönetmen ve senaristlerin farklı bakış açılarını benimseyen küçük ölçekli işlerde de sergileyebilecek mi?

Proje tercihlerinde son derece cesur olduğunu söyleyebiliriz. Tabuları yıkan aktivist / şair Allen Ginsberg biyografisi Kill Your Darlings, veya İrlanda köylerindeki kırsal hayatı yetim ve engelli bir gencin gözünden anlatan (ve geçen sene izleme şansı bulduğum) tiyatro oyunu The Cripple of Inishmaan gibi işler, Radcliffe’in kendini kanıtlamak için ne kadar hevesli olduğunu anlamamıza yetiyor.

Nitekim Horns, bu çabanın bir devamı. Yine nispeten küçük bütçeli bir proje olan filmde, kız arkadaşını öldürmekle suçlanan bir gencin, birdenbire ortaya çıkan gizemli ve tehlikeli yeteneklerini kullanarak cinayeti aydınlatma çabalarını izliyoruz.

Ancak ortaya çıkan sonuç, çok da iç açıcı değil. Radcliffe kendini rolüne tamamen vererek oldukça iyi bir performans sergiliyor, evet, ama Horns tam anlamıyla bir “tür salatası”.

“Küçük kasaba + şok edici bir cinayet + şüphe altında kalan partner” şablonu (özetle Gone Girl), bir parça The Invention of Lying (2009 yapımı Ricky Gervais filmi), yer yer klasik paranormal korku filmi motifleri, üstüne absürt komedi öğeleri – hepsi yönetmen Alexandre Aja’nın paletinde mevcut.

İlginç bir konsept, sıcak bir görüntü yönetimi, zekice gizlenmemiş bir sembolizm hevesi (Adem ile Havva, ilk günah, vs.) ve karizmatik bir başrol oyuncusu, hangi tonu tutturmak istediğini bilmeyen Aja’nın filmini kurtaramıyor. Zira rahatsız eden ama heyecanlandırmayan bir gerilim filminin iyi yaptığı tek şey, sinir bozmaktır.

10 üzerinden 4

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s